Tanjug

“U Beogradu od jutros funkcionišu 32 takozvane koridorske linije, koje prevoze zdravstvene i radnike komunalnih preduzeća, kao i onih kompanija koji imaju radni nalog, a saobraćaće od 5:30 do 8:00 i od 17:30 do 20:00”, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je za televiziju Prva rekao i da su neke velike firme, koje imaju 100, 200 ili 300 radnika u smeni sa Gradskim saobraćajnim preduzećem i Lastom već ugovorile prevoz za svoje zaposlene, a neke to dogovaraju.

– U autobusima na koridorskim linijama biće kondukter, koji će kontrolisati da li neko može da uđe u autobus – za lekare i medicinske sestre doboljno je da pokažu svoju licencu, za sve ostale potreban je radni nalog koji izdaje firma, a obaveza svih je da imaju Bus plus karticu – objasnio je Vesić.

Pošto je danas prvi dan primene linijskog prevoza, svi koji mogu da ga koriste još nisu informisani, istakao je Vesić i dodao da su možda zato jutros neki autobusi bili prazniji, ali da će se svakako kontrolisati koliko gde putnika ima, pa će u narednih nekoliko dana neke nerentabilne linije biti ukinute.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here