Kazahstansko prvenstvo se nastavlja ove srede, a iako su neki klubovi tražili da se povratak na teren odloži jer je jedan broj igrača zaražen koronavirusom, to se nije dogodilo. Umesto toga, mnogi su ozdrvili preko noći. 

Naime, zbog loše epidemiloške situacije timovi su novo odlaganje mečeva, ali su čelnici Saveza odlučili da odbiju njihov zahtev.

Tako se zanimljiva situacija dogodila u fudbalskom klubu Kajsar, u kojem je trener Stojčo Mladenov prvobitno priznao da je deset seniora i čak 15 juniora zaraženo, da bi potom svi “preko noći”, na ponovljenom testiranju bili negativni. Sve to izazvalo je veliku sumnju javnosti kako je to moguće. Ipak, u klubu ne mare mnogo za izjavu svog trenera već za rezultate testa na koronavirus.

– Cela ekipa je uspešno prošla test, igrači su u dobroj kondiciji i spremni za nastavak prvenstva – stoji u saopštenju Kajsara.

Kada je reč o drugim ekipama, u Kaspiju je pozitivno deset igrača, a u Tobolu sedam, dok je drugoplasirani Kairat demantovao pisanje medija da je zaražen njihov trener Aleksej Špilevskij.

Inače, ova država je teško pogođena korona virusom, ima 22.000 zaraženih i 188 umrlih.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here