pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ženska fudbalska liga u Italiji od naredne sezone biće profesionalno takmičenje, saopštio je Fudbalski savez Italije, koji je u tom cilju preduzeo završne korake da se taj istorijski momenat i realizuje.

FS italije je saopštio da su u aktuelne propise uneti amandmani čime je ispunjen poslednji uslov za peofesionalizaciju ženske fudbalske lige na “Čizmi”.

– Oživeli smo i dali definitivnu pravnu osnovu za prelazak na profesionalni fudbal od 1. jula – rekao je predsednik “FIGC” Gabriele Gravina.

U aktuelnoj sezoni Juventus je na vrhu dva kola pre kraja.

– Biće to početak novog izazova koji prihvatamo jer želimo biti deo epohalne promene koja nas čeka- rekao je predsednik udruženja profesionalnih igrača Umberto Kalkanjo.

Trend podizanja nivoa ženskog fudbala postao je sveopšti trend u svetu, FIFA danas izdvaja više nego ikad što je izdvajala sredstava za popularizaciju i razvoj fudbala za pripadnice lepšeg pola, a Italija je, vidimo, prva država koja je sve to podigla na još viši nivo.

U Barseloni smo nedavno imali priliku da vidimo krcate tribine “Kamp Nou” stadiona na jednom meču ženskog fudbala (duel Barse i Reala) što je takođe jasan pokazatelj da navijači pokazuju veću zainteresovanost i kada loptu teraju žene.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here