Vesti
Profesor dr Tomislav Terzin držao predavanje u Melburnu

Prošlog vikenda profesor dr Tomislav Terzin je održao dva predavanja na srpskom jeziku u Melburnu, „Biotehnologija, transhumanizam i duhovna zamka“, i „Beskonačno složen ljudski mozak“.

Sala u Meningem hotelu u Bulinu bila je dobro posećena, iako sama predavanja nisu bila značajno reklamirana.

Dr Terzin je doktor biologije i vanredni profesor univerziteta Alberta u Kanadi. Njegova specijalnost su genetika, biologija razvića i molekularna biologija, koje on kao naučne discipline vezuje za Bibliju. Biblija je po njemu softver, dok je funkcionisanje ćelija i organa i organizama – hardver.

Profesor Terzin je izuzetno popularan na društvenim mrežama i njegove emisije imaju stotine hiljada, a pojedine milione pregleda. Od 16 serija predavanja koje je održao, osam je bilo u Torontu. Poslednje je bilo ove godine na temu „Od nauke do Boga”. Ove godine mu je izašla i knjiga „Šta je čovek, te ga se opominješ”.

Inače, dr Terzin je potpisnik je peticije protiv Darvinove teorije evolucije, koju je obrazložio time da ona “nema odgovor na pitanje porekla života i ljudske vrste, pogotovo na nivou genoma, te da nije „kasno da se vratimo Isusu Hirstu“.

Tokom predavanja prof. Terzin je sa prisutnima podelio i razloge da od ateiste pređe u vernike.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here