B. Miličić
Arhimandat Timotej, Asim Sarvan i Grirogije Pećanac

Crkveni centar u Minhenu bio je u subotu treće mesto gde je javnosti predstavljen CD “U vreme ono”, čiji su autori arhimandrit Timotej, starešina manastira Vaznesenja u Ovčarsko-kablarskoj klisuri i muzičar Asim Sarvan iz Beograda, osnivač nekada vrlo popularne grupe S vremena na vreme.

U prisustvu više od 50 posetilaca, među kojim su bili i protojerej Predrag Gajić, starešina hrama Sv. Jovana Vladimira kralja srpskog i jerođakon Stefan Jugović, program je vodila članica Crkvenog hora Sara Ilić.

O nastanku muzičkog izdanja govorio je arhimandrit Timotej, napominjući da njegovo poznanstvo sa Asimom Sarvanom traje 20 godina a čitavu deceniju su radili na pripremi ovog CD. Autor teksta četiri kompozicije je arhimandrit Timotej, među kojim je i “Vitezu svetom – vladici Nikolaju”, a tekst za četiri kompozicije napisao je Asim Sarvan, koji je uradio muziku i aranžmane za sve pesme i učestvovao u njihovom izvođenju svirajući gitaru. Zanimljivo je da se među 10 kompozicija na CD nalazi i pesma Matije Bećkovića “Lažne mi puteve pod noge poturaju”. Predstavljanje ovog CD započelo je pesmom “Silo nebeska” Asima Sarvana čije izvođenje je pratio video-zapis iz Ovčarsko-kablarske klisure.

Promociju su podržali članovi hora pri hramu Sv. Jovana Vladimira kralja srpskog iz Minhena, kojim diriguje Jelena Stojković izvodeći jednu liturgijsku kompoziciju, a onda su zajedno sa Asimom Sarvanom i Grigorijem Pećancem, koji je svirao gitaru, otpevali pesmu posvećenu vladici Nikolaju Velimiroviću i narodnu pesmu “Ajde, Jano”.

Posetioci su uživali u ovom programu, pogotovo u delu kojim je stariju generaciju Asim Sarvan podsetio na grupu S vremena na vreme. Izvodeći dve njihove najpopularnije kompozicije “Sunčana strana ulice” i “Moj svet”, on je probudio dosta emocija kod publike i skoro horsko pevušenje. Zatim su se predstavili bračni par Olga Holodnaja iz Rusije i Marino Kolina iz Argentine koji svirajući violinu i bubnjeve nastupaju kao “Olga šou”.

Bilo je ovo po mnogo čemu neobično veče. Arhimandrit Timotej i Asim Sarvan nastavljaju svoje putovanje širom Srbije, ali i u dijaspori.

Bračni “vulkan”

Neobična muzička kombinacija violine i bubnjeva dueta “Olga šou” koje su svirali Olga Holodnaja i njezin suprug Marino Kolina, bila je pravo iznenađenje za posetioce. Njihov virtuozitet i energija na pozornici koji su ličili na pravi muzički vulkan, izazvali su pravu buru oduševljenja, pa su posle “glavnog” dela programa još jednom izašli na scenu zajedno sa članovima hora i duom gitara Asim Sarvan-Grigorije Pećanac.

Izvor:
B. Miličić - Vesti

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here