Od sledeće godine novi operater fiksne telefonije

0

"To je veliki i vrlo bitan pomak jer smo ostali jedina zemlja sa monopolom koji je po zakonu istekao još juna 2005. godine", izjavila je Matić.

Ministarka Jasna Matić

 

Prema njenim rečima, u prvoj polovini godine izdate su i dve licence za fiksnu bežičnu telefoniju (CDMA), tako da dolazi do širenja tehnološke platforme, diversifikacije i sve većeg broja usluga što dovodi do smanjenja cena i povećanja kvaliteta, što i jeste osnovni cilj Ministarstva za telekomunikacije.

"Tokom ove godine, započeli smo i liberalizaciju tržišta Interneta koje je jako bitno jer širokopojasni (broadband) pristup Internetu suštinski doprinosi povećanju privrednog rasta", ukazala je Matić.

Kada je reč o planiranim aktivnostima za sledeću godinu, Matić je naglasila da je najvažnije završiti proces dodeljivanja licence za drugog operatora fiksne telefonije, što će građanima, ali i privredi omogućiti izbor između različitih paketa usluga.
 

Skupšina Srbije bi takođe sledeće godine trebalo da usvoji i novi Zakon o elektronskim komunikacijama, koji će dovesti do visokog nivoa harmonizacije sa zakonskim okvirima EU, ukazala je Matić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here