Od utorka protesti: Da li se bude radnici?

0

Kreću protesti: Branislav Čanak, predsednik sindikata "Nezavisnost"
 

Čanak je rekao da će protest trajati dok se ne povuku izmene zakona o radu i o penzijsko-invalidskom osiguranju, koje je Vlada danas usvojila.

 

On je novinarima rekao da je današnji protest članova dva reprezentativna sindikata pred Vladom bio "iznuđen" izjavom premijera Aleksandra Vučića da po najhitnijem postupku ubaci zakon o radu i Fondu PIO u proceduru i zbog manipulacija u javnosti po pitanju razloga zbog kojih je sindikat napustio pregovore s Vladom, javili su mediji u Srbiji.

 

Čanak tvrdi da se vlada "preračunala", misleći da građani neće iskazati grupno nezadovoljstvo. Mali broj prisutnih na današnjem protestu objasnio je kratkim rokom u kojem je organizovan. Sindikat je protest nastavio ispred Doma sindikata, gde je trebalo da se održi Konvencija Pokreta socijalista.

 

U jednom trenutku grupa demonstranata pokušala je da probije policijsko  obezbjeđenje i uđe u Dom sindikata, ali je to osujećeno.

 

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je na sednici Vlade jednoglasno odlučeno da se donesu zakon o radu i zakon o PIO i najavio da će ovi zakoni biti u Skupštini već u utorak, 15. jula.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here