EPA/Fehim Demir
Bakir Izetbegović

Srpski član Predsedništva BiH i predsednik SNSD Milorad Dodik ocenio je da je predsednik SDA Bakir Izetbegović spletke i neozbiljnost sa političkog terena preneo i na teren istorije.

– Poslednjih dana slušamo predavanja onoga čiji su članovi familije bili dobri Srbi, ali ne zato što to tvrdi Milorad Dodik, nego zato što su se Izetbegovići tako izjašnjavali. Kada je od dobrog Srbina postao “dobri Bošnjak” – ne znamo, isto kao što ne znamo odakle takve istorijske fantazije kod Bakira Izetbegovića – rekao je Dodik.

On je tako odgovorio na pitanje da prokomentariše Izetbegovićevu izjavu da su stanovnici BiH pre nekoliko vekova bili jedan narod – Dobri Bošnjani, a da su nacije formirane u 19. i 20. veku.

Dodik je podsetio Izetbegovića da su Srbi autohton narod i na teritoriji Hercegovine i na teritoriji Bosne vekovima unazad, ističući da o tome postoje ozbiljni istorijski izvori dostupni svima.

– Da je situacija u BiH manje opterećena ozbiljnim problemima i teškim temama koje, nažalost, često diktira i istorija, ovaj Izetbegovićev čas istorije služio bi za zbijanje šale u trenucima dokolice – rekao je Dodik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here