Printscreen

Gradonačelnici četiri srpske opštine na KiM odbili su predlog komandanta Kfora da se albanski specijalci zamene vojnicima Kfora, a da jednostrana odluka Prištine o oduzimanju srpskih tablica i ugrožavanje slobode kretanja ostane na snazi, jer bi time, kako navode, sever postao srpski geto.

– U konsultaciji sa našim građanima ovakav predlog smo jednoglasno odbili. Naš narod i mi njegovi predstavnici nismo spremni da se saglasimo sa namerom Prištine da nas stavi u geta i ukine pravo na slobodu kretanja, koja je vrednost moderne Evrope decenija unazad i koja bi morala da važi i za Srbe na ovim prostorima – navode gradonečelnici u saopštenju koje su dostavili medijima, a kojim su, objašnjavaju, želeli da obaveste javnost i spreče dezinfirmacije koje plasira Priština “kako bi opravdala podizanje tenzija u srpskim opštinama na severu Kosova i Metohije i slanje do zuba naoružanih formacija u naše opštine.

Zbog jednostrane odluke Prištine Srbi su već devet dana na protestima u Jarinju i Brnjaku i ostaće koliko god bude potrebno, jer se ne mire sa namerom Prištine da nas stave u kaveze.

– Laž je da nas pogađa nacionalnost onoga ko nam skida tablice, već sama namera da se one skinu. Pa ma koju uniformu taj neko nosio. A prisustvo do zuba naoružanih specijalaca koji prebijaju goloruke Srbe je razlog za masovnost i istrajnost našeg naroda u borbi za pravo na slobodu kretanja – navode u saopštenju gradonačelnici i još jednom pozivaju Prištinu da vrati stanje na period pre 20. septembra ove godine, da povuče svoje naoružane formacije i kroz dijalog sa Beogradom pronađe odgovarajuće rešenje.

Sve drugo će samo podgrejati ionako usijanu situaciju koju teškom mukom naši predstavnici drže pod kontrolom, dok sa druge strane se naš narod maltretira od Rosu specijalaca, poručuju gradonačelnici, koji su ovim saopštenjem reagovali na izjavu kosovskog ministra unutrašnjih poslova Ðelala Svečle, koji je prethodno rekao da specijalne jedinice kosovske policije na prelazima na severu Kosova služe bezbednosti građana.

1 KOMENTAR

  1. Ако дође до тога да КФОР мења шиптаре, онда је све једно могу да дођу и на Хоргош и Батровце те да скидају таблице и стављају ЕУ пробне!!! Него што нису рекли одмах да избегнемо ову агонију!

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime