Odbijena žalba Barselone

0

Barselona se žalila na sudijsku odluku kojom nisu priznati poeni Pita Mikela u poslednjoj sekundi utakmice protiv "crno-belih".

 

Partizan je prošle srede posle produžetka pobedio Barselonu rezultatom 67:66 i tako joj naneo prvi ovosezonski poraz u Evroligi. U poslednjem napadu Barselone šutirao je Pit Mikel, ali je lopta izašla iz obruča. Igrač Partizana Lorens Roberts izbacio je loptu u polje u poslednjoj sekundi utakmice. Sudije su, nakon 15 minuta pregledavanja usporenog snimka, pobedu dodelile "crno-belima".

 

 

Pravni tim Barselone zatražio je od Disciplinske komisije Evrolige da proceni da li je ta odluka u skladu sa članom 31.2.6. pravila FIBA-e.

 

Sudije su utvrdile da Roberts nije uticao na kretanje lopte po obruču i mogućnost da ona prođe kroz koš.

 

Grožan je posle pregledavanja snimka utakmice potvrdio da su sudije postupile u skladu sa pravilima FIBA-e.

 

Trener Partizana Duško Vujošević smatra da Partizanu time nije učinjena nikakva usluga i da ne treba očekivati bilo kakve eventualne kompenzacije na štetu crno-belih. Trofejni stručnjak smatra da je Partizan bio oštećen samim tim što mu nije bilo omogućeno da se odmah raduje sa svojim navijačima, kao i da je konačna odluka donela neko olakšanje njegovim igračima.

 

"Odluka je potpuno u skladu sa svim pravilima i Partizanu apsolutno ništa sa njome nije učinjeno, niti bilo ko treba da očekuje da bilo kakva buduća šteta na račun Partizana eventualno može da bude kompenzovana ovom odlukom, jer odluka je najnormalnija", rekao je Vujošević za B92 i dodao da smatra da do žalbe nije ni trebalo da dođe, zbog koje je Partizanu bilo uskraćeno da se neposredno po isteku poslednje sekunde raduje sa svojim navijačima.

 

"Partizanu je šteta već učinjena time što mu nije bilo omogućeno da se raduje zajedno sa svojim navijačima neposredno posle meča, tako da je ovo u neku ruku najmanja moguća korekcija sve štete koja je do sada napravljena" zaključio je crno-belih.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here