EPA/Alexander Becher

U Austriji je izrečena prva presuda u suđenju protiv jednog građanina iz pokrajine Štajerske koji je odbio da nosi masku, i uz to napao policajce koji su mu na tu obavezu ukazali.

Sud u Gracu izrekao je kaznu od deset meseci zatvora.

– Braniti se protiv policajaca, koji vam samo ukazuju da stavite masku, posebno u ovo vreme, ne može da se razume – naglasio je sudija Andreas Rom saopštivši presudu.

Osuđeni 29-godišnji Štajerac sada mora u zatvor zato što je prekršio zakon o merama protiv koronavirusa. Zbog njegovog neprimernog ponašanja na ulici, u pijanom stanju, policija je pozvana 20. aprila. Kada su čuvari reda pokušali da laboratorijskog tehničara smire, videli su da iz njegovog džepa vire dva noža.

– Zašto se šetate sa dva noža – upitala je državna tužiteljka Eva Pahernig, na šta je optuženi odgovorio da su mu potrebni za jelo, ali i da se brani od napada.

Kazao je da se plašio jer je popio previše vodke. Kada su policajci od pijanog mladića zatražili da stavi masku on je počeo da ih udara. Da bi savladali razjareno lice, policajci su morali da primene silu i, kako su istakli čuvari reda, nakon što su stavili lisice, „i maska je dospela tamo gde treba“.

Optuženi je rekao da mu je žao zbog ovog događaja i obećao je da tako nešto neće više ponoviti.

Međutim, moraće svoje neprimereno ponašanje da „odrobija“, i to na deset meseci, a imao je sreće, jer je mogao dobiti još dužu zatvorsku kaznu na osnovu ranije četiri kazne.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime