Foto: EPA/YOAN VALAT
Odbojkaška reprezentacija Srbije

Srpski odbojkaši pobedili su Tursku sa 3:2 i plasirali se u četvrtfinale EP. Naši momci u četvrtfinalu igraju sa Holandijom koja je bila bolja od Portugalije. Taj meč igra se u utorak.

Od starta meča Srbija je odlično igrala i odmah došla do osetnije prednosti. Tako je prednost brzo bila 5:0, a onda i 9:3. Do kraja seta, viđena je potpuna dominacija Srbije za 25:18 i vođstvo od 1:0.

U nastavku, nastavila se odlična igra Srbije. Ipak, posle 3:0 i 7:3, Turska počinje da igra mnogo bolje i hvata rezultatski priključak. Poboljšali su prijem i konstantno su pratili vođsto Srbije. Igralo se poen za poen, da bi na kraju seta Turska potpuno preokrenula  osvojila set 25:22.

Potpuni preokret viđen je u trećem setu. Ponovo je Srbija odlično igrala, imala prednost i vođstvo tokom većeg dela seta, da bi na kraju Turska, posle 19:16 za Srbiju, zaigrala mnogo bolje i preokrenula rezultat i sa 25:22 osvojila treći set.

U nastavku, igralo se poen za poen. Srbija je vodila, Turska pratila, ali su Orlovi na kraju sa 25:23 došli do izjednačenja.

Do kraja, ušlo se u 5. set u kojem je Srbija povela 8:5, a prednost je sučvala do kraja za plasman u četvrtfinale.

Odbojkaši Srbije igrali su na ovom meču pojačani kapitenom Petrićem, koji je propustio veći deo grupne faze zbog manje povrede.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here