Odbrambeni zid od džakova oko Smedereva

0

Preventivna odbrana oko Smedereva (Foto: Arhiva)
 

U Smederevu je Štab za vanredne situacije intenzivirao radove na preventivnoj odbrani Smedereva od Dunava, ali se vodi računa i o odbrani poplavljenih sela ili onih koja bi mogla biti na udaru, rekla je komandant gradskog Štaba Jasna Avramović.

 

Pročitajte još:

* Sekunde do smrti kraj Obrenovca

* Bitka za Beograd

* Iz Beča u odbranu Drmna

Ona je dodala da je Smederevo u nedelju uveče prihvatilo evakuisane iz Gerontološkog centra u Obrenovcu i 20 ljudi smestila u smederevski Dom za stare, 20 u Opštu bolnicu i Sportsku dvoranu Smederevo. Iz seoskog područja potopljenog vodom 500 osoba je zbrinuto kod rodbine i prijatelja.

 

Gradski štab za vanredne situacije doneo je sinoć naredbu o racionalnoj potrošnji električne energije i ukidanju dekorativne rasvete, osim institucijama od vitalnog značaja.

 

Zbog nepovoljnih izveštaja sa terena, Štab je doneo odluku da u saradnji sa Sanitarnom inspekcijom ovog jutra počne dezinfekcija u gradskim i seoskim domaćinstvima.

 

Iz ugrožene Ralje odvezeno je tri tone životinjskog otpada. Za čišćenje brojnih septičkih jama, pored jedne cisterne JKP Vodovod Smederevo, angažovane su i raspoložive privatne cisterne.

 

Sadržaj paketa s hranom, koje deli Crveni krst, od danas će biti raznovrsniji i obilniji. Voda iz gradske vodovodne mreže ispravna je za piće.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here