youtube.com/Miloš Serbia

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je večeras da Srbija, suprotno tvrdnjama izvestioca Evropskog parlamenta za Kosovo Viole fon Kramon, ne kalkuliše sa pitanjem statusa svoje južne pokrajine, jer je naše stanovište, za razliku od onog koje zastupa Fon Kramon, utemeljeno na međunarodnom pravu i na evropskim vrednostima.

Petković je u saopštenju naveo i da je očekivano to što Viola fon Kramon, “kao otvoreni promoter samoproglašene nezavisnosti Kosova, govori ono što prija ušima političara u Prištini”.

Petković je ukazao i da bi za jednog iskrenog promotera demokratije, bavljenje Kosovom i Metohijom u instituciji kakva je Evropski parlament, pružalo bezbroj izazova i mogućnosti da se unaprede uslovi života, demokratski standardi i ljudska prava na terenu, ali da to nije u fokusu poslanice Fon Kramon.

“Fon Kramon bi revnosnije i poštenije obavljala funkciju izvestioca Evropskog parlamenta kada bi, umesto što svu svoju energiju usmerava na promociju samoproglašenog Kosova, deo svog vremena i pažnje posvetila, recimo, ugroženosti Srpske pravoslavne crkve i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ili recimo, činjenici da se na terenu niko ne bavi pitanjem procesuiranja odgovornih za ubistva i otmice novinara”, navodi Petković.

Viola fon Kramon izjavila je ranije danas da ne veruje da je stav predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Srbija neće priznati Kosovo dok je on predsednik, poslednja reč vlasti u Beogradu po ovom pitanju, jer kako tvrdi Vučić je “svestan, da međusobno priznavanje vodi do članstva u EU”.

Ona je u intervjuu za Dojče vele na albanskom jeziku rekla da će do uzajamnog priznanja doći, ali da je pitanje u kom obliku i šta će biti unutar opšteg paketa.

1 COMMENT

  1. Ovi zeleni fasisti haraju po Ukrajini, Kosovu, Bosni samo da bi stvarali haos, vreme je da im stanemo na put a pandorinu kutiju im je „Bombenfischer“ otvorio.

  2. Какво признање?
    Од признања се очекује да ЕУ и САД признају чињеницу да је Космет део Србије!
    Терористи морају бити протерани или уништени, а окупација обустављена.
    Стране трупе се морају повући са територије Републике Србије.
    Треба да преговарамо да нам мирним путем врате Скадар и појас до Драча од Црне Горе.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here