Foto: Ilustracija

„Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine. Niko od zvaničnika izvršne vlasti nije imao sastanke sa delegacijom Krima“, zvanični je odgovor Ukrajini.

Podsetimo, ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine izrazilo duboku zabrinutost zbog posete predstavnika „okupacione administracije Krima“ Beogradu.

Tokom te posete, navodi se dalje, predstavnici Krima su se sastali s narodnim poslanicima, a održana je konferencija „Beogradski dijalog: Konstruktivni odnosi s Rusijom i priznavanje volje naroda Krima“.

„Ukrajina posetu delegacije Krima doživljava kao neprijateljski čin, kojim se krše odredbe Rezolucije 68 ‘Teritorijalni integritet Ukrajine’ i kvalifikuje kao pokušaj Ruske Federacije da legitimiše ilegalnu okupaciju Autonomne Republike Krim“, navodi se u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Na tu diplomatsku notu KIjeva odgovorio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić koji je za „Piolitiku“ saopštio da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine i da se niko od zvaničnika iz izvršne vlasti nije sastao s delegacijom Krima.

Na pitanje kako komentariše kritike Kijeva da Beograd navodno krši Rezoluciju 68 UN, „Teritorijalni integritet Ukrajine“, Dačić odgovara da su to „uobičajeni demarši“.

5 KOMENTARA

  1. Kome se mi prvdamo, Ukrinskim Zlikovcima. Neznam zasto bosad nismo priznali Krim. Sutr im vratimo kosovo a onda drugi da nam nepriznaju povracaj. Mislim bolesno.

  2. Kome se mi pravdamo Ukrainskim nacionalistima. Vidi se na utakmicama, drzavnim granicama gde su pretukli nase kamiondzije, kako nas postuju. Pitam se zasto dosad nismo priznali KRIM.

  3. Rusi su samo svoje „okupirali“, ali nisu sve. Uskoro ce Ukrajina biti samo ono sto i jeste – geografski pojam. Bilo bi bolje da se tome privikavate ili da trazite mesta kod „prijatelja“.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime