Vestionline
Duel Miljkovića (Penzioneri) i Romića Crvena zvezda

Reklo bi se da je su u drugom kolu stvari sele na svoje mesto. Nakon uvodne euforije i nekoliko iznenađenja u prvom kolu, prošlog utorka na terenu Sportskog centra u Bonirigu, pred znatiželjnom publikom, favoriti su bili sigurni.

Naravno, kao i u prvom kolu, svi koji su se našli na tribinama prelepog terena u Bonirigu mogao je da uživa u sjajnim fudbalskim potezima, nadigravanju i mnogobrojnim uzbuđenjima.

Nakon što su u prvom kolu sa 6:1 deklasirali Promaju, Orlovi, ili “orlići”, kako su poznatiji u zajednici, punu snagu su pokazali i u nešto težem testu protiv ekipe Srbije, najvećeg iznenađenja prvog kola. Dugo su Orlovi obletali oko gola Srbije, da bi kapiten Duško Mirilović majstorskim primanje lopte iz neposredne blizine usetao se u gol za 1:0 u prvom delu igre.

U nastavku viđen je sličan odnos snaga na terenu, Srbija je odolevala uz poneku opasnu kontru, ali Orlovi su u svakom momentu bili bliži postizanju gola. To je, na kraju pošlo za nogom raspoloženom Milenku Divljanoviću koji je postavio konačni rezultat Orlovi-Srbija 2:0 i tako svom timu doneo pobedu iz istog broja utakmica.
Zvezda posustala

U najavi okršaja trostrukog šampiona Penzionera sa mešanim timom Crvene zvezde, sastavljene od igrača svih uzrasta, na pomolu je bila prava fudbalska  predstava – i nije razočarala! U uvodnim trenucima utakmice Crvena zvezda nije uspela da iskoristi nepovezanost u igri Penzionera, što je bila očigledna boljka i u prvom meču, ali izostao je završni pas kojim bi bio ugrožen Pavićev gol.

Nakon tih uvodnih trenutaka, Penzioneri su pojačali odbranu, a u napadu su pretili sa svih strana. Takva igra donela je dva gola koje su postigli Mirko Drča, Stefan Vranković. Golom Dalibora Maleševića  Srbija se rezultatski vratila u igru, ali robusni napadač Nikola Pozder je povisio na 3:1. Do kraja utakmice Dalibor Malešević je projektilom iz slobodnog udarca smanjio na 3:2, ali to je bilo sve što je Zvezda mogla da uradi, pretprevši i drugi poraz u dve utakmice.

Kobna nepažnja

Bojsovi, ekipa nastala od frakcije Omladinaca, u ovom meču odigrala je po receptu onih “starih” Omladinaca – tehnički besprekorno, stvarali su šanse i nadigravali se s protivnikom, ali su na kraju ipak – izgubili. Naime, jedan trenutak nepažnje u odbrani bio je dovoljan da grači Omladinaca organizuju napad po sredini terenu i šutnu na gol. Lopta je završila u mreži, a ispostavilo se da je to bio i jedini gol na utakmici. Imali su Omladinci šanse za još neki pogodak, ali najvažniji deo posla posle vodstva obavio je nesavladivi golman Veljko Milanković koje je zaustavio sve pokušaje momaka u ružičasti dresovima.

Bez slabe karike

Po oceni mnogih, Vukovi u uvodnoj fazi lige važe za najjači tim. Pun sastav od 12 fudbalera, među kojima kao da nema slabe karike, odigrao je besprekorno i dao četiri gola momcima iz Spartaka. Trostruki strelac bio je Stevan Ilić, a mrežu Spartaka jednom je zatresao i Milan Vukčević.

Promaja nemoćna

Promaja je bila kompletna, ali igra i dalje daleko od dovoljnog za ovogodišnji Avala Kup koji deluje mnogo kvalitetnija nego u nekim prethodnim sezonama. Panteri su uspeli da se domognu prvih bodova postigavši čak četiri gola, što će im dobro doći ukoliko se bude gledala gol-razlika u daljem delu prvenstva. Na kraju utakmice bilo je Promaja – Panteri 1:4.

Megdan legendi

Na kraju večeri, dve legende Avala Kupa, jedina dva tima koja su redovni učesnici ovog takmičenja još od devedesetih godina, odigrali su još jedan derbi. Ulazeći u meč sa tri boda iz prvog kola Kotari su imali ulogu blagog favorita, u poređenju sa Krajinom koja je pretrpela poraz na otvaranju lige prošle sedmice.

Međutim, kada je derbi u pitanju, svaka doza favorizma pada u vodu. Tako je bilo i u ovom derbiju koji je opravdao sva očekivanja, a na kraju utakmice na semaforu je pisalo Ravni Kotari – RS Krajina 0:1.

Od prvih minuta prštalo je na sve strane. Aleksandar Dragaš na početku meča imao je dva oštra šuta iz daljine, ali Đaković, čuvar mreže Kotara, bio je siguran. Posle žestoke, ali ipak fer i sportske borbe, na poluvremenu je ipak bilo 0:0.

U nastavku je Joca Zrinjanin iz RS Krajine povukao loptu od sredine terena po desnoj strani i kada je se našao u gotovo mrtvom uglu sa desne strane Đakovićevog gola raspalio je po lopti i zatresao mrežu za vođstvo Krajine od 1:0. Ovaj gol kao da je poremetio do tada tečnu igru Kotara, koji su posle izmena igrača i nekih povreda izgubili konce u igri. Najizgledniju šansu za izjednačenje imao je Dejan Erkavić kada je šutirao sa dva metra, ali je golman Stevan Savičić fenomenalnom reakcijom blokirao njegov šut i tako obezbedio tri vredna boda u velikom derbiju.

AVALA KUP

Rezultati 2. kola:
Orlovi – Srbija 2:0
Promaja – Panteri 1:4
Penzioneri – Crvena Zvezda 3:2
Bojsovi – Omladinci 0:1
Vukovi – Spartak 4:0
Ravni Kotari – RS Krajina 0:1

Orlovi 2 2 0 0 8:1 6
Vukovi 2 2 0 0 5:0 6
Panteri 2 1 0 1 4:3 3
Bojsovi 2 1 0 1 2:1 3
Penzioneri 2 1 0 1 7:7 3
Omladinci 2 1 0 1 2:2 3
Ravni Kotari 2 1 0 1 2:2 3
Srbija 2 1 0 1 5:6 3
RS Krajina 2 1 0 1 1:2 3
Spartak 2 1 0 1 2:4 3
Crvena Zvezda 2 0 0 2 2:4 0
Promaja 2 0 0 2 2:10 0
Parovi 3. kola:

Sve utakmice igraju se danas, 3. oktobra, na terenu Belih orlova u Bonirigu: 19.00 Orlovi – Panteri, Srbija – Crvena Zvezda, 19.50 Promaja – Omladinci, Bojsovi – RS Krajina, 20.40 Penzioneri – Spartak, Vukovi – Ravni Kotari.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here