Odjeci oproštaja Dušana Kecmana: Odlazak velikog majstora!

0

 Dušan Kecman na oproštaju od igračke karijere
 

Veličanstvena utakmica je odigrana u "Pioniru".
"Ambijent je pokazao kakav je trag Kecman ostavio u ekipama u kojima je igrao, a pre svega u Partizanu. To je čovek koji je direktno doneo trofej Jadranske lige u jednoj od najuspešnijih sezona u istoriji Partizana. Trojkama u Tel Avivu je okrenuo celu seriju i toliko važnih koševa samo u jednoj sezoni može da postigne samo
veliki igrač. Od njega i Petra Božića sam naučio najviše u karijeri", rekao je Lučić, nekadašnji kapiten crno-belih.

 

Bogdanović je novinarima otkrio da je odmah posle NBA drafta krenuo kući i propustio obaveznu konferenciju za novinare samo da bi se oprostio od Kecmana.

"Dušan Kecman je velika legenda, po meni i možda najveći majstor kod nas. Mnogo sam naučio od njega, neke finte, cake iz basketa. Dosta mi je pomogao i na psihološkom i na košarkaškom planu. Zbog njega sam se vratio odmah posle drafta", rekao je Bogdanović.

 

Centar Minesote Nikola Peković je rekao da odziv svih pozvanih igrača i puna dvorana pokazuju koliko Kecman uživa poštovanje.

"Veliki je odziv ljudi, što me mnogo raduje. Dule je bio i još je mnogo popularan. Drago mi je da su se svi igrači odazvali, pa čak i mi koji se mučimo sa nekim povredama. Ali, iako nismo mogli da igramo, važno je da smo tu na klupi", rekao je Peković.

 

Nekadašnji "Kecov" saigrač iz FMP-a Duško Savanović je imao slično mišljenje.

"O tome kakav je Dule čovek mi je merilo samo ova puna hala. Veliki smo prijatelji i drago mi je što sam bio deo njegove oproštajne utakmice. Ovo je nešto što će on pamtiti celog života, posle one trojke u Zagrebu", rekao je Savanović.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here