Instagram/Printscreen
Mustafa Hasanagić

Legendarni fudbaler Partizana Mustafa Hasanagić preminuo je danas u 83. godini.

Tužnu vest za sve navijače crno-belih i šire, ljubitelje fudbala na ovim prostorima, potvrdio je i klub iz Humske, koji je putem društvenih mreža izrazio saučešće porodici i prijateljima jednog od članova čuvenih „Partizanovih beba“.

“Sa žalom smo primili vest da nas je jutros napustio velikan jugoslovenskog fudbala, član ‘Partizanovih beba’ i legendarni napadač najbolje generacije Partizana Mustafa Hasanagić”, navodi se u objavi kluba.

Rođen je 20. aprila 1941. godine u Priboju. Prvo je igrao u FAP-u, a onda je 1962. godine potpisao za Partizan i tu ostao do 1969. Iz Humske je otišao u Švajcarsku i nosio dresove Serveta i Šo de Fona. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je pet mečeva.

Partizanova porodica tako je u samo dva dana ostala bez dva velikana, nakon što je u subotu preminuo Ilija Mitrić.

Hasanagić je bio na terenu u crno-beloj opremi 11. maja 1966. u Briselu, kada je čuvena generacija crno-belih igrala finale Kupa šampiona i izgubila od Real Madrida.

Upravo je on bio jedan od najzaslužnijih za plasman „Parnog valjka“ u finale pošto je dao gol za pobedu u polufinalu protiv Mančester junajteda u Beogradu (2:0).

U dresu Partizana Mustafa je odigrao ukupno 337 mečeva i dao 355 golova i prema statistici na zvaničnom sajtu kluba on je jedan od retkih igrača koji je dao više golova nego što je odigrao utakmica.

Dao je 112 golova na prvenstvenim utakmicama, 21 na internacionalnim, 190 na prijateljskim mečevima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here