Tanjug

Novi u nizu biografskih domaćih filmova (i serija) o pevačima stiže u bioskope. Sad je najaktuelnija priča o Džeju Ramadanovskom i film “Nedelja” reditelja Nemanje Ćeranića i scenariste Stefana Boškovića. Kroz Džejovo detinjstvo ispričana je priča o Dorćolu 80-tih, o ulici, kriminalu, kao i stilu života Roma, ispričanim kroz poglede na svet dva brata. Ideja je potekla od producenta Vladana Anđelkovića.

– Scenarista Stefan Bošković i ja smo radili na drugom projektu, i dotakli smo se teme Džonija Keša i filma o njemu „Walk The Line”, kad smo u pozadini čuli Džejovu pesmu. Onda smo se prebacili sa Keša na Džeja, sa nadom da ćemo napraviti film o našem pevaču – rekao je Anđelković i istakao da je uvek produkcijski izazov kad se radi biografija, ali da su zadoviljni i urađenim ali i izborom glumaca koji su tumačili Džeja.

Ramadanovskog kao dete tumači Alen Selimi za koga su nam rekli da su ga pronašli u Skadarliji kako prodaje ruže. Na kastingu je otpevao pesmu “Nedelja” i ekipa se zaljubila u njega.

Inspirisan istinitim događajima, film “Nedelja” donosi priču o Džeju iz najranije mladosti, pa sve do velikog uspeha koji je ostvario. Detinjstvo je proveo uglavnom na ulici ili u popravnom domu.

Reditelj filma Nemanja Ćeranić je istakao da su četiri meseca tragali za glavnim glumcem i da su vrlo brzo nakon kastinga i razgovora sa Huseinom Alijevićem znali da je on Džej. Jednu od zapaženih uloga u ovom ostvarenju dobio je i Marko Janketić, koji tumači lik kriminalca Isa Lera Džamba, poznatijeg kao kralj Dorćola.

– Radio sam “Južni vetar” sa Nemanjom Ćeranićem i on mi je tada rekao da je u pripremama za film i seruju o Džeju. I onda je spomenuo da bi me možda probao za ulogu Džeja. Bilo mi je veoma zanimljivo, jer volim ulicu i ljude s margine s kojima sam proveo neko vreme i često se ispostavi da ta grubost i nekakva nasilnost je zbog toga što su nekada u životu bili povređeni. To su ljudi koji nisu odrastali na pravi način i s pravim usmerenjima. Bilo mi je zanimljivo da donesem tu emociju i zadovoljan sam kako je ispalo. Kad sam pročitao scenario rekao sam – ovo je moja uloga. Ovo je bila lepa igra – odgovorio i dodao da mu je u građenju lika pomoglo to što je znao Miću Sovtića i to što je išao na Dorćolu u srednju školu.

Film o životu čuvenog dorćolskog pevača Džeja Ramadanovskog “Nedelja” imaće premijeru 17. janura u Beogradu.

Panika zbog Marine

Milica Janevski glumi Marinu Tucaković i kaže da je to za nju bio zahtevan zadatak.

– Bila sam veoma uplašena kada su me pozvali na kasting. Mislila sam da nisam kadra to da radim i onda kada su mi javili da sam dobila ulogu. Tek onda je nastala panika jer nas je Marina nedavno napustila i ostavila je veliki trag u našem narodu i muzici. Bila je vrlo specifična – naglasila je Milica Janevski.

Dug prema pevaču

Odraslog Džeja glumi Husein Alijević Husa, koga pamtimo kao pevača i plesača iz dens grupe 90-tih, Bit Strit. On već više od deceniju radi iza scene i nije bio toliko u prvom planu, tako da je ova uloga njegov povratak. Svoje prve korake na estradi je imao upravo uz lik kog glumi jer je plesao na njegovim koncertima.

– Ulogu sam prihvatio jer osećam dug prema Džeju Ramadonovskom. On je čovek koji me je stavio pored sebe, u vreme kad je bio najveća zvezda u zemlji, da đuskamo sa njim. Kasnije sam ga ceo život viđao. Imao sam naravno i svoj lični motiv, da se široj publici predstavim sa onim ko sam i šta sam – ispričao je Husa dodavši da je morao da smrša 20 kilograma za ulogu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here