G. Lj. Matić
Privržen našem listu: Dejan Sekulić

Dejan Sekulić, autor više knjiga, koji živi i radi u Cirihu u Švajcarskoj, a o kome su “Vesti” već pisale pre nekoliko meseci, nedavno je za praznike bio u otadžbini i obišao Kruševac, Požarevac, Smederevsku Palanku i Beograd. Poželeo je da poseti i redakciju “Vesti”, lista uz koji je, kako ističe, rastao i odrastao.

– Imao sam veliku čast da kročim u prostorije “Vesti”, lista koji je brend među nama u dijaspori.

Jako mi je drago što sam imao priliku da posetim redakciju i upoznam deo ekipe koja je, iako je bio 1. maj, bila vrlo angažovana. “Vesti” su jedini list koji verno i pomno prati nas u dijaspori. To nam mnogo znači, jer nismo marginalizovani i zaboravljeni negde na meridijanima planete – kaže Dejan.

On ističe da je od detinjstva uz naš list.

– Uz “Vesti” sam rastao i odrastao, jer se u mojoj kući čitao taj list. Još mi je pred očima, u živom sećanju, kuhinjski sto na kome su se prelistavale “Vesti”, šuškanje stranica, miris olova i uživanje mojih roditelja koji su se informisali o svemu što se zbivalo u otadžbini iz tog dragocenog izvora. Bila su to teška, ali i lepa vremena. Prema “Vestima” imam posebnu privrženost, a pogotovu što sam se i ja lično nedavno našao na njihovim stanicama, velika čast za mene.

Naš sagovornik ističe da se u redakciji osećao vrlo prijatno.

– Iako je praznik, 1. maj, za sve u redakciji bio je radni dan, ali su odvojili deo dragocenog vremena za mene i imali smo lepu priliku da razgovaramo. Pridružio nam se i Dušan Vidaković, predsednik kompanije i glavni i odgovorni urednik “Vesti”, i sa njim sam razgovarao o novinarstvu, našim ljudima u Švajcarskoj, generalno o dijaspori, našoj kulturi, bivšoj Jugoslaviji, muzici i naravno onoj najvažnijoj za mene, o književnosti – kaže Dejan Sekulić.

Razmenjeni pokloni

Dejan je svima u redakciji poželeo sreću i poklonio svoju prvu knjigu “Sreća voli srećne ljude”, a zauzvrat je dobio dva primerka knjige “Učimo ćirilicu”, koja je namenjena mališanima, posebno onima koji odrastaju u dijaspori. Ovaj svojevrsni bukvar pre svega je poklon Dejanovim ćerkicama.