Foto: MN Press
Kup Radivoja Koraća

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predrag Danilović potpisali su danas u “Gradskoj kući“ u Nišu ugovor o oganizaciji finalnog turnira Kupa Radivoj Korać, koji se po 17. put održava u februaru u Nišu.

Kako je saopštio KS S, Sotirovski i Danilović su izrazili zadovoljstvo zbog održavanja nacionalnog takmičenja u Nišu i što se borba za Žućkovu levicu vraća u dvoranu Čair, koja je, kako je rečeno, sinonim za Kup Radivoj Koraća.

– Broj organizovanih završnih turnira u Nišu pokazuje koliko volimo da igramo Kup u ovom velikom gradu u kome su ljudi više nego otvoreni i gde sve učesnike gledaju kao svoje rođene – rekao je Danilović posle potpisivanja ugovora.

On je istakao da je Niš poznat po filmskom i muzičkom festivalu, ali i po ovom košarkaškom „festivalu“.

– Očekujem da uživamo u košarci – rekao je Danilović i pozvao sve na fer i sportsko navijanje.

– Košarka se vraća na velika vrata na Čair i ne postoji ništa lepše za jednog gradonačelnika nego kada vidite zadovoljstvo građana, pa i onih iz okruženja i inostranstva koji najavljuju dolazak u Niš – istakla je Dragana Sotirovski.

Ona je pozvala sve Nišlije da budu dobri domaćini, da uživaju u košarci i da se raduju svakom novom nacionalnom kupu koji će narednih godina biti održavan u Nišu.

Hala „Čair“ izgrađena je 1974. godine, a prvi nacionalni kup u košarci održan je u Nišu 1975. godine.

Ovo takmičenje dobilo je današnje ime koje ponosno nosi 2003. godine, a Niš je i te godine bio domaćin finalnog takmičenja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here