pixabay.com
Foto: Ilustracija

Osnovni sud u Novom Sadu u proteklih 10-ak dana vršio je onlajn suđenja zbog nepostupanju po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Sud je odredio pritvor prema 10 osoba, a prema sedam kućni pritvor, zbog kršenja mere samoizolacije, odnosno izvršenja krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Takođe je na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu odredio pritvor protiv osumnjičenog za krivično delo izazivanje panike i nereda, saopštio je danas Viši sud u Novom Sadu.

Pred novosadskim osnovmi sudom za 13. april zakazano je i prvih šest suđenja koja će se odžati putem video konferencijske veze odnosno „skajpa“ između suda i pritvorskih jedinica u Vršcu i Požarevcu u kojima se nalaze okrivljeni za kršenje samoizolacije.

Viši sud u Novom Sadu saopštio je podatke i za postupanje Osnovnog suda u Bačkoj Palanci od 25. marta do 3. aprila.

Zbog sumnje da je izvršio tešku krađu Osnovni sud u Bačkoj Palanci odredio je 30. marta pritvor prema K. Đ.

Zbog kršenja samoizolacije sud je prema dvoje okrivljenih M.D. i A.V. odredio meru zabrane napuštanja stana (kućni pritvor).

Dva suđenja putem „skajpa“ zakazana su u Osnovnom sudu u Bačkoj Palanci za 15. april okrivlenima za kršenje samoizolacije odnosno krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime