EPA/Facundo Arrizabalaga
Srpski teniser

Đoković će u prvom kolu Australijan opena igrati protiv kvalifikanta završe kvalifikacije, a njegovo ime saznaće u petak ujutru.

 

U drugom kolu najbolji teniser sveta može da se sastane sa boljim iz duela Žo-Vilfrid Conge i Martina Kližana, dok ga posle toga najverovatnije očekuje duel sa Denisom Šapovalovim.

Ako sve prođe po planu, Novak bi u osmini finala trebalo da igra protiv Davida Gofana ili Danila Medvedeva, dok bi u četvrtfinalu trebalo da se sastane sa Keijem Nišikorijem.

U polufinalu bi mogao da bude viđen pravi spektakl – ukoliko ne naprave kiks: može da se sastane se finalistom londonskog Završnog mastersa Aleksandrom Zverevim.

Novak neće moći da igra sa drugim i trećim teniserima sveta, Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, sve do finalnog meča.

Janko Tipsarević je u prvoj rundi dobio težak zadatak: rival mu je bugarski teniser Grigor Dimitrov, 20. nosilac turnira.

Dušan Lajović će imati nešto lakši zadatak pošto je njegov protivnik u prvoj rundi Pablo Kuevas, urugvajski teniser koji se već duže vreme nalazi u lošoj formi.

Laslo Đere je imao sreće, pošto je kao neko ko nije nosilac u prvoj rundi dobio Rusa Jevgenija Donskoja, trenutno 95. tenisera na planeti, dok će Filip Krajinović igrati protiv italijanskog tenisera dobro poznatog srpskoj javnosti, Marka Čekinata.

Od srpskih tenisera u glavnom žrebu mogu da se nađu još Miomir Kecmanović i Viktor Troicki.

Novak među najspremnijim sportistima sveta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here