Tanjug
Premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković

Srbija će još večeras, unilateralno, povući odluku o proterivanju ambasadora Crne Gore, saopštila je nakon sastanka sa predsednikom i ministrom spoljnih poslova, premijerka Ana Brnabić.

Juče smo zaražili da ambasador Tarzan Milošević napusti teritoriju Republike Srbije. To smo učinili nakon što je naš ambasador proglašen perosnom non grata – kaže premijerka Ana Brnabić, i dodaje:

– Predsednik je mene i ministra Selakovića pozvao da se konsultujemo oko ove odluke Vlade. On razume i podržava odluku, reagovali smo u skladu sa Bečkom konvencijom, potpuno normalni i prirodno – kaže premijerka.

Ona je citirala izjavu ambasadora Vladimira Božovića i navela da se Vlada Srbije slaže sa njegovom izjavom, i dodala da to nikako nije povod za takvu odluku Podgorice da se ambasador Srbije izbaci.

– Mi ne želimo da imamo takav neprijateljski akt prema Crnoj Gori, iz tog razloga smo danas doneli ovu odluku. Meni je žao što se sve češće u Crnoj Gori prekraja istina i govori se da je Srbija bila okupator u Prvom svetskom ratu – kaže Ana Brnabić.

Nada se i da će se ovo shvatiti kao akt dobre volje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here