Lična arhiva
Pravi dar u pravi čas: Milica Tatić oduševljena novom torbom

Od momenta kad je saznala za nevolje porodice 11-godišnje Milice Tatić iz Kumana u okolini Zrenjanina, obolele od autoimunog hepatitisa, naša redovna čitateljka i donatorka iz Vizbadena Nadežda Radović, kad god je mogla, iskoristi priliku da ih obraduje. Tako je bilo i proteklog meseca kad je posredstvom naše Redakcije u Bad Filbelu uputila poveći poklon paket spakovan s mnogo pažnje i ljubavi.

– Za nas je ovo i više nego prijatno iznenađenje. Još jednom veliko i od srca hvala divnoj gospođi Nadeždi koja je mislila na našu Milicu, ali i nas. U paketu je bilo poklona za svakog od nas, ali i preukusnih slatkiša i, još važnije, toplo pismo donatorke – rekla je Ana Milankov i dodala:

– Imam osećaj kao da nas gospođa Nadežda poznaje, skoro sve je kao saliveno. Žena kao da zna šta nam treba. Milici je samo dan ranije pukao ranac, a ona nam je poslala nov, cipele za Milicu i sve joj je taman. Oduševljeni smo i prezahvalni.

Podsećanja radi, razlog zbog koga se porodica Tatić obratila dobrim ljudima za pomoć jesu mala primanja porodice zbog kojih se često nađu u svakodnevnom problemu šta je od čega preče, a zdravlje deteta uvek mora biti na prvom mestu.

– Svesni smo da nikome nije lako da izdvoji od sebe i svoje porodice da bi pomogao nekome koga i ne poznaje. Teška su vremena za sve. Majka sam troje maloletne školske dece i znam da je svaki dinar kao kuća. Budući da moja Milica od sedme godine ima problema s jetrom, da joj je konstatovan autoimuni hepatitis i da su joj svako malo potrebni lekovi, stalno se dovijamo kako to da obezbedimo. Milica sada pije četiri vrste lekova, od kojih samo jedan dobijamo na recept, a to znači da za svaki moramo platiti punu cenu. To predstavlja ozbiljan udar na kućni budžet jer samo ja imam stalno zaposlenje i primam platu koja nije dovoljna da podmiri sve potrebe porodice. Posebno za tri školska deteta, kojima je stalno nešto potrebno, van onog najosnovnijeg – navodi Ana Milankov.

Uprkos zdravstvenim problemima, mala Milica je odličan đak petog razreda OŠ “Milan Stančić Uča” u Kumanu.

– Naša Milica voli školu i veoma je posvećena. Polugodište je završila sa svim peticama. Prethodno je imala takmičenje iz matematike, a pre nekoliko meseci osvojila je prvo mesto za nagradu na drugom Festivalu kratkih priča pod nazivom Leptir. Ovaj put je prošla dalje na opštinskom takmičenju recitatora. Mnogo sam ponosna na nju i zato to moram stalno da ističem – kazala je mama Ana.

Milica Tatić u novim cipelama

Hvala na razumevanju

Lekove koje koristi mala Milica Tatić su: “silymarin”, “ursofalk” i “ferimor”, sve su kapsule i lekovi za odrasle.

– Za sada su to lekovi bez kojih Milica ne može. Možda će joj prepisati neki novi lek kako vreme bude odmicalo, više ni sama ne znam. Samo želim da njoj bude dobro i zahvalna sam svim čitaocima “Vesti” koji su imali razumevanja za naš problem i pomogli nam onda kada je bilo i najpotrebnije, a i dalje misle na nas – istakla je Ana Milankov.