EPA/Pavlo Palamarchuk
Foto: Ilustracija

Šef parlamentarne grupe Demokratskog saveza Kosova (DSK) Arben Gaši rekao je da je odvajanje Srbije od ruskog gasovoda strateški interes Kosova.

Istakao je da, nakon potpisivanja Vašingtonskog sporazuma, Kosovo postaje čvorište za Jugoistočnu Evropu.

– Ako govorimo o sporazumu u Vašingtonu treba sagledati tri stvari. Kao prvo, Kosovo postaje čvorište za jugoistočnu Evropu po pitanju putne i železničke infrastrukture, a i gasovoda. Kroz Kosovo će proći gasovod kojim će se snabdevati Srbija i Kosovo, kroz Kosovo će prolaziti železnica koja povezuje jugoistočnu Evropu sa Solunom i lukom u Draču, a tu će Kosovo biti glavno čvorište, i kroz Kosovo prolazi auto-put koji povezuje dve luke. Dakle, na ovom polju je odvajanje Srbije od ruskog gasovoda do evropskog i američkog strateški interes Kosova – rekao je Gaši.

Prema njegovim rečima vlada Avdulaha Hotija je potpisivanjem sporazuma otovorila put Kosovu u međunarodnoj arena, i ni jedan sporazum nije štetan po Kosovo, kako tvrdi opozicija.

1 KOMENTAR

  1. Gospoda(takozvana) sa Kosova sanjaju da oni imaju uticaja u Evropi i svetu. Oni misle ako ih Amerika po po drzava da mogu Amerikancima de sugeriraju kako Amerika treba da obradjuje Srbiju, ali neznaju da ce Amerikanci da im prilepe vojnicki samar po njusci i reci: cutite i radite ono sto vam se naredi.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime