Twitter/Printscreen

Ambasada SAD u Prištini saopštila je večeras da je njihov stav da su izbori održani danas u četiri opštine na severu Kosova u skladu sa kosovskim ustavnim i zakonskim zahtevima, izrazivši žaljenje što nisu sve stranke iskoristile svoje, kako navode, demokratsko pravo da učestvuju na današnjim izborima.

U saopštenju objavljenom na Tviteru, navodi se da SAD podržavaju raznoliku, inkluzivnu, multietničku demokratiju na Kosovu i izbore koji su u njenoj osnovi.

“Žao nam je što sve stranke nisu iskoristile svoje demokratsko pravo da učestvuju na današnjim izborima. Učešće na izborima pomaže da se osigura da su lideri reprezentativni za populaciju kojoj služe. Glasanje je jedna od ključnih sloboda demokratskih društava”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da SAD prepoznaje napore kosovskih zvaničnika da biračka mesta stave na raspolaganje građanima koji žele da ostvare svoje pravo glasa, uz minimiziranje potencijalnih napetosti.

Takođe, izražavaju zahvalnost za profesionalizam Kosovskoj policiji, Euleksu i Kforu u obezbeđivanju bezbednog okruženja za održavanje izbora.

“Nastavićemo da sarađujemo sa svim relevantnim stranama u vezi sa narednim koracima. Takođe, ponavljamo važnost i našu posvećenost punoj implementaciji Ohridskog sporazuma”, saopšteno je iz Ambasade SAD.

5 COMMENTS

 1. Čudno da Srbi nisu iskoristili demokratsko pravo gde KFOR I policija čuvaju biračke kontejnere,
  Dali Američki činovnici Imaju makar jednu vijugu u glavi,ja Neverujem 100% Prolupali.

 2. Vrlo ogavno
  Nemam drugi izraz
  Čudna je ta navijačka demokratija amerike , koja sebe veliča
  I samo sebe ,
  Isti ti su istrijebili Indijance sve im oteli, to sa Srbima malo teže ide …

  🇷🇺☦️🇷🇺

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here