Tanjug/AP
Siniša Mihajlović

Vest o preranoj smrti Siniše Mihajlovića zavila je u crno pored Srbije i celu Italiju. Jedna od posebno važnih žena koja takođe tuguje zbog odlaska srpskog fudbalera je Frančeska Bonifaci, Sinišina doktorka, koja je istakla da je bolest slavnog Srbina najagresivnija sa kojom se susrela.

Kada se porodica Siniše Mihajlovića oglasila povodom njegove smrti, posebno su se zahvalili Frančeski Bonifaci koja je kao doktorka uradila sve što je u njenoj moći da produži život proslavljenog srpskog fubalera.

Dva puta je uspela, ali i treći put je leukemija uzela maha, a Frančeska je takođe teško podnela vest i otkrila da je Mihajlovićeva bolest bila strašna i da se ona sa takvim oblikom ranije nije susrela.

Za mene je od prvog do poslednjeg dana on bio predivna osoba, vrlo jaka. Ukazao mi je sve moguće poverenje, no ova opaka bolest bila je najagresivnija sa kojom sam se ikad suočila. Dao nam je fudbalsku i životnu lekciju u svakom smislu, hrabrio je on mene, hrabrila sam ja njega. Jako je voleo život i sve je radio da nastavi da živi. Bio je spreman da izdrži sav bol i svu moguću patnju. Nije želeo da ostavi svoju porodicu. Obožavao je fudbal, to je bio njegov svet, ali porodica je bila njegov kiseonik – rekla je potresena italijanska doktorka.

Bonifaci je istakla da je cela Italija volela Mihajlovića i da se o njemu govori sa mnogo ljudske topline.

– Svi su ga voleli uprkos tome što je bio lik sa snažnom, ponekad grubom ličnošću. Međutim, nikada se ni sa kim nije svađao. Ovde svi sa ljubavlju pričaju o tome. Imao je mnogo ljudske topline, napustila nas je osoba sposobna za veliku empatiju – dodala je Bonifaci.

Prema rečima italijanske doktorke, Siniša je dobio jednu od najefikasnijih terapija, odnosno transplataciju koštane srži, i do pre nešto više od nedelju dana zdravstveno stanje slavnog srpskog fudbalera je bilo stabilno.

Siniša Mihajlović preminuo je u 54. godini života. Borio se sa leukemijom od 2019. godine.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here