EPA/Yuri Kochetkov
Vladimir Putin i Dmitrij Peskov

„Pozivamo na momentalni prekid vatre u Nagorno-Karabahu i da se čitav proces prebaci u političko-diplomatske tokove“, rekao je danas novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

– Nastavljamo da pomno pratimo situaciju u regionu, smatramo da borbena dejstva treba odmah da budu obustavljena a proces regulisanja konflikta, kao i posledica najnovije eskalacije, prebačen u političko-diplomatske tokove – rekao je Peskov.

Peskov je dodao da je situacija na liniji razdvajanja u Nagorno-Karabahu povod za veliku zabrinutost Moskve i mnogih drugih zemalja.

– Od prvog časa kad je došlo do eskalacije, ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je bio u kontaktu s kolegama i u Jerevanu i u Bakuu. Pored toga, na inicijativu jermenske strane predsednik Rusije Vladimir Putin je juče razgovarao s premijerom Jermenije – dodao je on.

Na pitanje novinara da li u Kremlju smatraju da eskalacija sukoba u tom regionu namerno izazvana s ciljem nekakvog uticaja na Rusiju, Peskov je odgovorio odrečno.

U regionu Nagorno-Karabaha juče je došlo do obnavljanja sukoba. Dve strane, Azerbejdžan i Jermenija, međusobno se optužuju za eskalaciju.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime