pixabay.com

Porodica dečaka ubice iz OŠ “Vladislav Ribnikar” prvi put nakon masakra se oglasila preko advokatske kancelarije.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

“Tog 3. maja zavladala je večna tišina u kojoj nemi od neizlečivog bola i tuge svakodnevno jecamo za svakim nevino nastradalim detetom i za Draganom koji je decu sa toliko ljubavi pazio. Duboko i najiskrenije žalimo i upućujemo saučešće svakoj porodici zbog njenog gubitka, a koji je svaki i naš gubitak. Večno u tuzi”, u potpisu je porodica dečaka ubice.

Podsetimo, majka dečaka ubice, saslušana je juče u Policijskoj upravi Beograd gde je morala da odgovori na 10 pitanja koje su joj postavili policijski službenici. Ona je saslušana kako bi se utvrdilo da li je bilo zapuštanja ili zlostavljanja dečaka, a u narednim danima ona će biti saslušana i u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je po službenoj dužnosti formiralo predmet u vezi sa događajem u OŠ “Vladimir Ribnikar” od 3. maja. 2023. godine, kada je dečak (13) lišio života deset osoba i ranio još četvoro, od kojih je jedno preminulo, a kako bi se utvrdilo da li se u radnjama M. K., majke maloletnog dečaka ubice stiču elementi krivičnog dela – zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena M. K. da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ “Vladimir Ribnikar”, kao i da se preduzmu sve druge mere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.

Ubrzo nakon zločina, otac dečaka, Vladimiru K. su stavljene lisice na ruke, a na teret mu se stavlja krivično delo – teško delo protiv opšte opasnosti.

Za ovo delo, kako navodi advokat Nikola Ristović maksimalna kazna koja je zaprećena je 12 godina robije!

– Ukoliko je nastupila teška telesna povreda nekog lica ili imovinska šteta velikih razmera, učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina. Međutim, ukoliko je smrt nastupila kod jedne ili više osoba, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do 12 godina – kaže Ristović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here