EPA-EFE/ALAA BADARNEH
Bakir Izetbegović

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA), Bakir Izetbegović, izjavio je danas da je “Srpski svet” drugo ime za “Veliku Srbiju”.

Izetbegović je to kazao novinarima u Kozarcu kod Prijedora, gde je danas sahranjeno 12 bošnjačkih žrtava ubijenih u ratu u BiH 1990-ih godina.

– Šehidska krv i istina će očuvati BiH od ponovnih pokušaja stvaranja nekakvih “srpskih svetova”, podela BiH, podela zemlje. Nipošto dozvoliti da se revitaliziraju istine o agresiji, o genocidu, da se izjednačavaju strane, da se priča o nekakvom “nesretnom sukobu”. To nikada nije bio nesretni sukob, to je bila agresija na BiH, genocid, etničko čišćenje – rekao je Izetbegović i dodao:

– “Srpski svet” je drugo ime za “veliku Srbiju”. Očekujemo od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da tu bude precizniji i da ne dopušta takve stvari, da ne ćuti dok se izgovaraju takve stvari. Što se tiče Bošnjaka, koga su zmije ujedale, on se, što kaže narod, i guštera plaši. Nas to treba da osvesti i da radimo na tome da budemo snažni i oprezni, da nikada ne slabost koja će ohrabriti ponovo agresiju jer slabost ohrabruje agresiju.

3 COMMENTS

  1. ЖИВЕЛА ВЕЛИКА СРБИЈА!!!
    ЖИВЕО СРПСКИ ХЕЛМ!
    СРБИЈА ВОСКРЕСЕ!
    ВОИСТИНУ ВОСКРЕСЕ!

  2. Bakire bakire pa dje si bolan, koje ti nebuloze tuces iz dana u dan. Bosna ti je drzava koju stranci drze u zivotu, a da ste slabi to je cinjenica vi nista oruzano postici necete a generalno svim narodima je dosta rata, tako da ako ces ratovati kreni ti sa porodicom u prve linije i kao Patriota kreni u osvajanje. Eh Bakce da je tako lako krenuo bi ti vec.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here