EPA/Boris Pejović
Dritan Abazović

“U ovom trenutku Građanski pokret URA nema razloga da glasa nepoverenje crnogorskoj Vladi”, saopšteno je iz te političke partije.

“Do sada smo vrlo jasno saopštavali što bi za nas bili razlozi da to učinimo – kada bi Vlada donela odluke suprotne nacionalnim interesima i evropskom putu Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

– Kada su bile najavljene smene u sektoru bezbednosti koje su mogle ugroziti nacionalne interese i evropski put jasno smo istakli da su to za nas crvene linije. Ukoliko se one pređu, i ako se dese negativne promene u vezi sa ovim pitanjima, kao i uvek URA će imati principijelan stav”, zaključuje se u saopštenju.

“Nema straha od povratka DPS”

– Nema straha od povratka DPS (Demokratska partija socijalista) na vlast, građani mogu da budu relaksirani, DPS se vratiti neće – saopštio je ranije danas predsednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

– Čekamo 10. decembar gde DF (Demokratski front) treba da saopšti nešto. Nemam neka spektakularna očekivanja. Ako je postojala partija koja je od početka podržavala ovu Vladu to je URA. Svaku inicijativu Vlade je podržala, sve akte će podržati. Ako nekom trebaju specijalne garancije nikakve specijalne garancije neće dobiti, posebno DF. Naša politika je principijelna od početka do kraja. Naši stavovi su kristalno jasni. U ovom trenutku se u Crnoj Gori ništa nije promenilo u odnosu na dva meseca ranije – naveo je Abazović.

On je dodao da svaki poslanik u Skupštini ima pravo da misli šta hoće.

– Uopšte me ne interesuje šta misli DF. Jedino su oni ucenjivali Vladu – dodao je on.

Upitan da li je za razgovor sa DF, Abazović je rekao da će videti šta će ta partija uraditi 10. decembra.

– Što se tiče Medojevića, naš stav je jasan. Oni su napravili dogovor između Demokrata i DF, ne treba da čekaju naš odgovor jer je on stigao odavno. Šta će DF da uradi 10. videćemo. Ako im se ide na izbore ja to ne bih isključio kao opciju, meni je to čista opcija. Mi se izbora ne plašimo. Ta opcija je toliko čista da ne postoji čistija. A da ćemo stavove usmeravati na to šta želi DF ili Medojević, ja to ne mogu da prihvatim – kazao je Abazović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here