EPA/Boris Pejović
Dritan Abazović

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović je povodom tužbe koju je kosovsko Ministarstvo pravde podnelo za povratak imovine u Rafailovićima, izjavio da je to sudski spor i da nema nikakve veze sa političkim odnosima Crne Gore i Kosova, prenosi Reporteri.

– To je slučaj za pravosuđe, mogu da kažem da u Crnoj Gori možda i na Kosovu imamo puno problema sa pravosudnim i tužilačkim sistemom, nije reč samo o ovom slučaju, već o slučajevima koji decenijama ne dobijaju postojećim koji su bili su decenijama bez epiloga – rekao je Abazović.

Dodao je da će se ovaj kao i ostali sudski predmeti završiti i istakao da je pravosudni sistem nezavisan.

– Taj slučaj ne spada u nadležnost Vlade, nadam se da će se to završiti, budući da sudski sistem funkcioniše nezavisno, ali na ovaj slučaj treba izvršiti pozitivan pritisak – rekao je Abazović.

Ministarstvo pravde Kosova zatražilo je od suda u Kotoru da donese privremenu meru kojom se zabranjuje otuđenje imovine do okončanja predmeta na sudu.

U tužbi Kosovo tvrdi da je vlasnik i potražuje parcelu površine 4.555 metara kvadratnih, i uz tužbu prilaže dokaz – kupoprodajni ugovor zaključen 22. marta 1961. godine u Okružnom sudu u Kotoru.

Opština Budva, koju zastupa Sekretarijat za zaštitu imovine, osporila je tužbu tražeći od suda da je odbaci.

1 COMMENT

  1. Da je Srbija umesto Kosova tužila Crnu Goru njegov komentar bi verovatno bio mnogo oštriji ali pošto je u pitanju Kosovo onda to nema veze s politikom.Krivokapić i Belić i nesmiju da se oglase

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here