Pixabay.com
Egipat

Egipatski ministar spoljnih poslova Sameh Šukri naglasio je danas da je neophodno otvoriti izraelske prelaze sa opkoljenim Pojasom Gaze kako bi humanitarna pomoć stigla do palestinskog naroda u toj enklavi.

– Zahtevamo da se šest izraelskih prelaza sa Gazom otvori za humanitarnu pomoć – rekao je Šukri na zajedničkoj konferenciji za novinare sa turskim kolegom Hakanom Fidanom u Istanbulu.

Egipatski zvaničnik je naglasio da se “nečinjenjem toga krši međunarodno pravo”, prenosi Anadolija.

Napomenuo je da je Egipat “angažovao međunarodne saveznike u uspostavljanju centra u Gazi za distribuciju pomoći”.

– Moramo sprečiti raseljavanje Palestinaca i raditi na uspostavljanju nezavisne palestinske države – rekao je šef egipatske diplomatije.

Šukri je takođe naglasio da je iransko-izraelska napetost “skrenula pažnju međunarodne zajednice sa tragične situacije u Gazi”.

Turski ministar spoljnih poslova izjavio je da je izraelska okupacija palestinskih teritorija jedan od primarnih uzroka nestabilnosti u regionu Bliskog istoka upozorivši da bi palestinsko pitanje moglo pokrenuti globalna pitanja.

Poručio je da je saradnja između Egipta i Turske izuzetno korisna za ta dva naroda i region.

1 COMMENT

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here