ATAImages
Vlado Georgiev

Muzičar Vlada Georgiev, kome je Uprava policije Herceg Novi zabranila ulazak u Crnu Goru do 2030. godine, kaže da su ga izjednačili sa teroristima i kriminalcima, i to samo zbog njegovih prosrpskih stavova.

– Pa molim vas, oni su mene izjednačili s teroristima i kriminalcima, s jako opasnim ljudima. A zašto? Zato što im smeta moj tviter nalog na kojem javno izražavam svoje prosrpske stavove, vrlo umerene, pritom, a ova oligarhijska odlazeća ekipa ne dozvoljava nikakvu slobodu mišljenja i govora – rekao je Georgiev.

On kaže da nema jasnog obrazloženja i da je iz nekog razloga bezbednosno interesantna ličnost.

Georgiev ističe šta je zapravo „problematično“ u čitavoj priči:

– Dosadašnja vlast je gajila takozvane Montenegrine – novokomponovane ‘Crnogorce’, koji negiraju lik i delo Njegoša i prekrajaju istoriju, propagiraju antisrpstvo i antipravoslavlje, dezavuišu svakog ko misli suprotno, a sve pod plaštom sekularizma. Poput fašista pristupaju idejama koje nisu njihove – montenegrinske.

On ne odustaje od borbe za ukidanje zabrane ulaska u svoju rodnu zemlju. Uložio je novu žalbu, a na pitanje kakav ishod očekuje, odgovara:

– Tvrd je orah voćka čudnovata. Ne slomi ga, al’ zube polomi. Želim puno posla crnogorskim stomatolozima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore usvojilo je žalbu advokatske kancelarije Tomanović, koja zastupa Vlada Georgieva, i poništilo je Rešenje o zabrani ulaska u Crnu Goru, ali je Uprava policije Herceg Novi ponovo zabranila ulazak Georgievu, i to na period od 10 godina, saopšteno je iz kancelarije Tomanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here