Tanjug
Ramuš Haradinaj

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je neuspehom pojavljivanje premijera Aljbina Kurtija na sastanku u Briselu u procesu dijaloga sa Beogradom, smatrajući da “uzajamno priznavanje treba da bude prioritet, a ne druge teme”.

– Iznenađujuće je zašto priznanje Kosova nije prioritet. Kurtijev prvi prioritet je transformacija CEFTA-e u SEFTA-u. Smešno. Kao i drugi prioritet, mirovni sporazum između dve zemlje, kao i pristup nestalima – napisao je Haradinaj na društvenim mrežama.

Kaže da inače pristup da se razgovara o temama, bez međusobnog priznavanja, kao što se ranije dešavalo u procesu dijaloga, “nema rezultata i u ovoj fazi je opasan za Kosovo”.

Iz Demokratske partije Kosova (DPK), najjače opozicione albanske stranke poručili su da je Kurti u Brisel otišao prema uslovima koje je postavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Aljbin Kurti je danas pokazao da nije ispunio obećanje koje je dao Ferdoniju Kerkeziju i Nusreti Kumnovi, koji su razgovore u dijalogu uslovili razjašnjavanjem sudbine njihove dece – naveo je član predsedništva DPK Betim Gjoši.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime