EPA-EFE/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE
Vladimir Zelenski

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski obratio se tokom noći povodom napada na nuklearku Zaporožje.

– Evropa mora da se probudi! Najveća nuklearna elektrana u Evropi gori. Upravo u ovom trenutku. Ruski tenkovi pucaju na nuklearne blokove. Opremljeni su termovizijskim vizirima. Znaju na šta pucaju. Spremali su se za to.

Obraćam se svim Ukrajincima, Evropljanima, ljudima koji znaju reč Černobilj. Ko zna koliko je tuge i žrtve donela ta eksplozija u nuklearki. Bila je to globalna katastrofa.

Rusija to želi da ponovi i sada po tome deluje. Ali šest puta više. Evropljani, probudite se, molim vas! NE u Zaporožju ima 6 energetskih blokova, samo jedan je eksplodirao u Černobilju.

Kontaktirali smo lidere drugih zemalja i naše partnere. Nema druge zemlje na svetu, osim Rusije, koja je ikada pucala na nuklearne blokove.

Prvi put u istoriji čovečanstva teroristička zemlja je upotrebila terorizam nuklearne energije.

‘Pokrijte svet nuklearnom prašinom’ — to nije samo pretnja iz Ruske Federacije, to je sada realnost. Nemamo pojma šta će dovesti do požara u NEK.

Rusku vojsku treba zaustaviti. Odmah obavestite svoju vladu, Ukrajina ima 15 nuklearnih blokova. Ako dođe do eksplozije, biće kraj svemu, kraj Evropi.

Samo trenutne akcije Evrope mogu zaustaviti ruske snage. Ne dozvolite da Evropa umre! – izjavio je Zelenski tokom noći.

2 COMMENTS

  1. I sta skandiraju Delije: Srbija – Rusija, Rusija – Srbija……da se niste malo prevarili….sacekajte bre malo. Da vidimo ko ce pobediti. Nemojte posle da kukate sto morate da skandirate, Dok Partizan bitku bije hej, hej, hej – zastava se nasa vije hej,hej,hej. I to po kazni.

  2. Европа је давно умрла,сада нестаје у америчкој параноји.Четврти рајх је букнуо,а финансирају га опет амери.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here