EPA/John G. Mabanglo

Kremlj analizira informacije o izborima za američki Kongres, održanim 8. novembra, izjavio je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

– Ne može se reći da smo ostavili sve i pratili izbore. Pažljivo analiziramo situaciju. Imamo dosta svojih poslova, oni su nam važniji. Ali, naravno, pažljivo analiziramo informacije koje dolaze – rekao je Peskov.

“Odnosi će ostati loši”

Peskov je istakao da su američki izbori važni, ali “da ne treba ozbiljno preuveličavali njihov značaj u kratkoročnoj i srednjoročnoj perspektivi za naše odnose”. Prema njegovim rečima, “ovi izbori ne mogu ništa suštinski da promene”.

– Odnosi će ostati loši – istakao je Peskov.

On je dodao i da ne želi unapred da najavljuje sporadične kontakte sa SAD.

– Za sada je rano o tome govoriti – rekao je Peskov komentarišući informacije o rusko-američkim pregovorima o obnavljanju inspekcija na objektima nuklearnog naoružanja u okviru sporazuma START.

Govoreći o optužbama za mešanje u američke izbore, Peskov je rekao da je Kremlj toliko navikao na ovakve optužbe da više i ne obraća pažnju na takve navode.

– Toliko smo navikli na to, da ni ne primećujemo – sa osmehom je odgovorio portparol Kremlja.

Glasanje na izborima za američki Kongres završeno je zatvaranjem biračkih mesta na Aljasci. Trenutno je u toku prebrojavanje glasova koje, u zavisnosti od okolnosti, može da traje i nekoliko dana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here