pixabay.com
Moskva

Izjava bivšeg američkog predsednika Baraka Obame da su stanovnici Krima koji govore ruskim jezikom podržavali prisajedinjenje Rusiji 2014. godine sadrži racionalne elemente, a Kremlj vidi da se takva mišljenja povremeno probiju u SAD, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

– Zaista tako i jeste. Tamo je stvarno postojala, da tako kažem, prilično velika frakcija političara koji su, odista, podržavali ideju razvoja dobrih odnosa sa Rusijom i koji su istupali protiv podmetanja rusofobije – objasnio je Peskov.

On je dodao da ne samo da su mnogi stanovnici poluostrva želeli da se prisajedine Ruskoj Federaciji, već gotovo svi.

Nekadašnji američki predsednik Barak Obama izjavio je u intervjuu za CNN da su mnogi stanovnici Krima koji govore ruskim jezikom podržavali ideju prisajedinjenja poluostrva Rusiji 2014. godine.

Krim se vratio u sastav Rusije u martu 2014. godine posle referenduma. Za povratak u sastav Rusije glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto glasača Sevastopolja. Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom. Međutim, prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, pitanje Krima je “zatvoreno”.

1 COMMENT

  1. Обама обмана.Са ратовима добио нобелову награду.Хахахааааа

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here