EPA/Valdrin Xhemaj
Aljbin Kurti

Kosovski premijer Aljbin Kurti je, u reakciji na obaranje svoje vlade, rekao da je to bio neophodan pad zarad potrebnog uzdizanja, jer će posle toga pobediti.

„Dakle, budućnost je naša, dok ćemo izbeći tragediju“, napisao je Kurti na Fejsbuku.

Rekao je da je dobro da se jučerašnja sednica parlamenta Kosova dobro zapamti, a da će njegov pokret Samoopredeljenje ipak pobediti.

„Ova Skupština ne veruje ovoj Vladi jer je podložna svakoj vlasti kao takvoj. Tačno je sinoć rekao profesor Enver Hasani, nepoverenje je bilo konjunkturno. Kada demokratsko predstavljanje padne pod političkom konjunkturom, otuđenje postaje norma“, napisao je Kurti.

„Svrha izglasavanja nepoverenja nije bilo svrgavanje vlade, već slabljenje vlade. A to je podstakla poruka (izaslanika SAD Ričarda) Grenela: na Kosovu je preko 80 poslanika spremnih da rizikuju živote građana samo da prođe predsednička razmena teritorija sa Srbijom“, naveo je Kurti.

Rekao je da će nastaviti da radi kao šef vlade u ostavci, koja je na dužnosti, a ne kao predvodnik neke vanredne „prinudne vlade“.

„Prvo se moramo zajedno boriti protiv pandemije Covid-19. Iznad svega, budimo uz narod, govoreći im da je Kosovo naš dom“, napisao je Kurti.

Skupština Kosova je sinoć sa 82 glasa za, 32 protiv i 1 uzdržanim glasom opozvala Vladu Kurti. Zahtev za opoziv je podneo DSK koji je bio koalicioni partner vlade.

7 KOMENTARA

 1. Nema nikakve razmijene , niti ste država.A ako Vučić i Dačo pokušaju , mi čemo u rat za Srbiju do kraja, a vi u albaniju.S vjerom u Boga ! Amin!

  • Ti casni Srbine idi u rat za Srbiju, ja necu! I nemoj govoriti u tudje ime „Mi cemo u rat za Srbiju“. Bolje reci JA cu u rat za Srbiju. U taj rat mozes povesti i svog sina ili cerku ako ih imas? Za tvoju informaciju i 1000 dana pregovaranja je bolje nego 1 dan rata. Jedino sto je dobro u tvom tekstu: nastavi da se kunes u boga; svi dobro znamo ko se u boga kune. Putuj igumane.

 2. Мало по мало!
  Одлично и Српски политичари су за размену територија. Србима све до десне обале Дрима са Скадром а Шиптарима све од леве обале.

 3. Necete dobiti nistaod Kosova
  vi ste podstanari i treba da placate kiriju i nilo vas nece dirati nista vise necete dobiti.
  Ja moj deo necu da vam dam jer moji dedovi su to krvlju zalili.
  Amin.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime