EPA-EFE/Andy Rain
Rašford nije iskoristio penal protiv Italije

Napadač Mančester Junajteda i engleske reprezentacije Markus Rašford jedan je od trojice fudbalera koji su promašili penale u finalu Evropskog prvenstva protiv Italije.

Rašford je, baš kao i Džejdon Sančo i Bukajo Saka, bio meta rasističkih uvreda na društvenim mrežama posle poraza od Azura, nakon što je posle dugog zaleta šutirao u donji levi ugao i pogodio samo stativu.

– Osećam se kao da sam sve izneverio. Mogu uvek da prihvatim kritiku – da je moj penal bio loš, da je trebalo da budem precizniji, ali neću da se izvinjavam za ono što sam i za to odakle sam potekao. Nikada se nisam ponosnije osećao nego kada sam nosio dres engleske reprezentacije dok me je moja porodica podržavala zajedno sa desetinama hiljada navijača – napisao je Rašford na društvenim mrežama.

Čak je i mural u Rašfordovom rodnom gradu Vitingtonu vandalizovan posle njegovog promašaja u finalu, ali su ga potom Rašfordovi navijači prekrili porukama podrške.

Takvo ponašanje je osudila engleska javnost na čelu sa premijerom Borisom Džonsonom.

– Ceo život me kritikuju – da li je to zbog boje kože ili, u poslednje vreme, zbog toga kako biram da provodim svoje vreme kada nisam na terenu. Ja sam Markus Rašford. Imam 23 godine i rodom sam iz Vitingtona i Vitenshoa – južni Mančester. Nemam ništa drugo osim toga. Hvala svima na lepim porukama podrške. Vratiću se jači. Vratićemo se jači – napisao je Rašford.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here