Ognjen Amidžić sam evakuisao majku iz Šapca

0

Na vreme evakuisao majku i pomogao u odbrani Šapca: Ognjen Amidžić
 

– Kada sam shvatio da kiša nemilice lije, još u petak sam se spakovao i otišao u Šabac. Prvo sam svratio do moje majke, koja živi sama, a kada sam se uverio da je sa njom sve u redu, rekao sam joj da spakuje samo neophodne stvari i sačeka me dok obiđem ostalu rodbinu i prijatelje.

 
Pozvao sam nekoliko drugara i ponudio im pomoć oko punjenja vreća i pravljenja bedema uz obalu Save, pa smo svi skupa otišli da pomognemo ljudima koji su tamo danonoćno radili. Kada sam stigao, bio sam zapanjen i prijatno iznenađen kako su se Šapčani dobro organizovali – kaže poznati voditelj i dodaje:

– Ponosan sam na stanovnike mog Šapca koji nisu čekali poslednji čas, već su sami preduzeli sve potrebne mere kako bi se zaštitili od poplave. Oni su napravili bedem duž nabujale Save dug nekoliko kilometara, što me je posebno oduševilo i obradovalo. S obzirom na to da su se odlično organizovali i obezbedili od vodene stihije, ubeđen sam da je Šabac bezbedan, zahvaljujući upavo njima.

 

Međutim, nisam siguran da vodena stihija i poplave neće ugroziti stanovništvo u selima Drenovac, Pričinović, Tabanović, Ševarice, Majur, Mišar, Orašac, Mrđenovac i Dragojevac, jer je tamo drugačija situacija. Nakon što sam se uverio da je grad bezbedan, vratio sam se po majku, spakovao je i doveo u Beograd, u moj stan, gde je sada na sigurnom – rekao je za naš list Amidžić, koji svakodnevno zove porodicu koja je ostala u Šapcu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here