oks.org.rs
Maja Ognjenović

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije upisala je dve maksimalne pobede na startu takmičenja u grupi. Posle Dominikanske Republike, svetske i evropske šampionke savladale su i domaćina, selekciju Japana.

Maja Ognjenović, kapiten srpskog tima, nije krila zadovoljstvo posle odlično odigranog meča u Arijake areni.

– Utakmica protiv Japana je bila očekivano teška, ali možda ne toliko, koliko smo očekivali. Protiv njih smo nekako navikli da igramo pet setova. One su igrale u izmenjenom sastavu, jer im je najbolja igračica Sarina Koga ostala na klupi zbog povrede. Sigurna sam da je to dosta uticalo na njihov način igre, ali sam sa druge strane vrlo zadovoljna i srećna što smo uspele da se izborimo u svim situacijama u kojima smo bile u egal završnici – rekla je Ognjenovićeva, koja je u utorak odigrala 288. zvanični meč za selekciju Srbije.

– Sledi nam utakmica protiv Kenije, koja je sigurno najlošiji protivnik i autsajder u našoj grupi. Verujem da ćemo tu utakmicu iskoristiti za nešto drugačiji sastav i da ove koje su malo više igrale na početku, odmore. To je šansa da se dodatno pripremimo za najvažnije mečeve u grupi, protiv Brazila i Koreje.

Branko Kovačević, prvi pomoćnik selektora Zorana Terzića smatra da je lako i brzo dobijen meč najvažnija stvar posle susreta sa Japanom.

– Sa samo tri odigrana seta nismo se preterano potrošili i sačuvali smo snagu i svežinu za predstojeće utakmice. Moramo da spomenemo fenomenalnu partiju Tijane Bošković, kojoj je malo nedostajalo da obori i rekord Olimpijskih igara po broju osvojenih poena u tri seta! Sve u svemu, ubedljiva pobeda, dobra partija i dobra atmosfera u ekipi, što je pozitivno pred naredne utakmice, koje nas očekuju. Već za dva dana igramo sa Kenijom, koja bi morala da bude jedan lakši protivnik i da uđemo u poslednje dve utakmice u grupi u dobrom raspoloženju i u borbi za što je moguće bolju poziciju.

Odbojkašice Srbije meč 3. kola protiv Kenije igraju u četvrtak u 7,20 časova po našem vremenu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here