Ogrev i lekovi najvažnija stavka

K. Nedeljković - Vesti
0
Lična arhiva
Tanja Radonjić sa sinom

Pregršt lekova, računi, pregledi, specijalna ishrana, sve je to poput teškog košmara za samohranu majku invalida Tanju Radonjić iz Kotraže i njenog autističnog sina Đorđa, koji boluje i od Kronove bolesti.

A kako se bliži zima, to se i njihovi problemi produbljuju.

– Crni oblaci nadvili su se nad našim životom i nikako da ih rasteram. To bi bilo najblaže rečeno za sve ono kroz šta prolazimo svakodnevno Đorđe i ja. Tokom cele zime i velikih snegova nisam smela da izađem napolje da ne bih pala i napravila nam još gori pakao od života. Srećom, zahvaljujući pomoći humanih čitalaca “Vesti” obezbedila sam na vreme zalihe hrane, ogreva, lekova. Zima je ponovo na pragu, a mi ovog leta ništa nismo uspeli da ostavimo. Ogrevno drvo nismo spremili, a i sa lekovima kuburimo. Sve je preskupo. Verujte, nisam znala kuda ću više od brige i samo zato sam se usudila da se ponovo obratim dobrim ljudima za pomoć. Nije meni do mene, već do Đorđa. Zbog njega moram sve da istrpim. Ne znam ko bi ga posle gledao. Zato i ne dižem ruke od života, on je jedino što me drži i daje nadljudsku snagu – ispričala je nesrećna Tanja, koja i sama trpi velike bolove u nozi bez koje je ostala, dodavši:

– Stalno se pitam šta sam Bogu zgrešila da se ovako mučimo, ali odgovor ne nalazim. Ostaje nam jedino nada u dobre ljude.

Ko želi i može da pomogne Tanji da se izbori sa nedaćama adresa je: Selo Kotraža, zaseok Pšanik, 32235, telefon: + 381 65 224 65 24, a broj tekućeg računa u Komercijalnoj banci: 205-9001020978600-25. Naravno, na usluzi je i Redakcija “Vesti”.

POZIV DONATORIMA:
Ako želite da se uključite u neku od akcija HUMANITARNOG MOSTA, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara HUMANITARNOG MOSTA na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.