Ogroman tumor joj izobličio lice

0

Nada se da će posle svega moći da se pogleda u ogledalo i tamo videti drugu osobu: Henglizi Dorvijal
 

Za njen problem je čuo sponzor humanitarne organizacije ”Operation Smile” i odlučio da joj pomogne. Otišla je na operaciju koja je dobro prošla, a prvi rezultati će se videti za šest nedelja.

 

Doktori u Virdžiniji, odstranili su s lica Henglize tumor koji je bio težak 1,81 kilogram, objavila je u sredu američka humanitarna organizacija ”Operation Smile”.

 

Tumor na licu tinejdžerke pojavio se pre četiri godine. Tada je bio veličine zrna graška, ali se tokom godina znatno povećao. Reč je o ameloblastomu, odnosno beningnom tumoru donje vilice.

 

Iako je benigan, po fotografijama se vidi da je skoro nemoguće živeti sa njim. Tumor se toliko razvio da je tinejdžerka ostala bez vida na jednom oku i morala je da prekine svoje školovanje kada je bila peti razred, a jedino društvo joj je njena mlađa sestra.

 

Hegliza dolazi iz siromašne porodice koja nije bila u mogućnosti da joj plati operaciju. Međutim, 2011. godine, glavni sponzor “Operation Smile” Lari O Reili, dok je bio u poseti Haitiju čuo je za problem Dorvijalove i odlučio da joj pomogne.

 

 

”Ovo je najveći tumor koji sam video u životu”, izjavio je doktor Vilijam MekGi posle operacije koja je trajala 12 sati, a koji je ujedno i jedan od osnivača ove humanitarne organizacije.

 

Pre operacije, tinejdžerka je rekla kako se nada da će posle svega moći da pogleda sebe u ogledalo i da će videti drugu osobu u njemu. Međutim, s obzirom da je tokom operacije bilo nužno blago dislocirati donju vilicu, biće potrebno još par operacija kako bi se Heglizina želja ostvarila. Oporavak u Norfolku bi trebalo da potraje oko šest nedelja posle čega će se Dorvijalova vratiti na Haiti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here