Privatna arhiva
Zadužio srpski narod: Dr Miodrag Lazić

Odlazak Laze hirurga, lekara koga će kao heroja pamtiti njegov Niš ali i čitava Republika Srpska, gde je dobrovoljno otišao da radi kao ratni hirurg, tema je emisije Oko magazin, koja je na programu u sredu u 18:10h na RTS1.

“Znao sam da sa svim svojim bolestima i godinama imam veliki rizik, ali čast i ponos mi nije dozvoljavao da se sklonim”, reči su dr Miodraga Lazića koje su objavljene u njegovom oproštajnom pismu. Laza Hirurg kako su ga zvali u Nišu bio je jedan od najboljih srpskih
lekara, 1994. patrijarh Pavle ga je odlikovao ordenom Svetog Save a dobitnik je i ordena za hrabrost Vojske Republike Srpske a odlikovan je i od predsednika Republike Srpske. Zašto je značajan dr Miodrag Lazić?

Marš na Drinu odjekivao je juče u svim gradovima Republike Srpske, u čast doktora Laze. Doktor Miodrag Lazić je u Sarajevo stigao u septembru 1992. i za 40 meseci u vojnim bolnicama obavio je više od 3.500 operacija, spasao hiljade života. O tom periodu napisao je knjigu na osnovu koje je Radio televizija Republike Srpske snimila dokumentarni film. Gledamo Dnevnik ratnog hirurga, dokumentarac Siniše Grabeža.

Urednik emisije: Gorislav Papić

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here