EPA/MICHAEL REYNOLDS
Medlin Olbrajt

Bivša američka državna sekretarka Medlin Olbrajt izjavila je da je Kosovo test demokratije, međutim, da veće angažovanje prijatelja u američkom Kongresu i albansko-američke zajednice može pomoći u izgradnji mira i prosperiteta za sve, prenosi Koha.

Olbrajt je govorila na onlajn internet okruglom stolu o budućnosti Kosova, kojim je predsedavao predsedavajući američkog Komiteta za spoljne poslove Eliot Engel.

Takođe je kritikovala Trampovu administraciju zbog pristupa problemu.

– Cilj je bio 1998-1999 ujediniti svet oko demokratskih principa i posvećenosti miru. Kampanja koju je vodio Klinton bila je uspešna. Džo Bajden je mobilisao zemlje u NATO kampanji, članovi Kongresa predvođeni Eliotom Engelom pokazali su veliku posvećenost – istakla je Olbrajt.

Prema njenim rečima, sada je vreme da već sledeće nedelje ponovo uspostave posvećenost nakon četiri godine neuspeha i pristupa Trampove administracije Kosovu i Srbiji.

– Kosovo i dalje ostaje test za demokratiju, ali uz veliko zalaganje prijatelja u Kongresu i albansko-američke zajednice oni mogu pomoći u izgradnji mira i prosperiteta za sve. Američke patriote su pravi prijatelji Albanaca – navela je Olbrajt.

5 COMMENTS

  1. Zla veštica nikako da se umori od mržnje prema Srbima. Po onom starom običaju _denonizuj, pa uništi i opljačkaj. Toliko se novca na Kosovu najela, da se nadam da će konačno da joj pozli.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here