Srpska teniserka Olga Danilović dala je intervju za italijansku Gazetu, gde se dotakla svog oca Predraga Danilovića, koji je kao košarkaš ostavio neizbrisiv trag na italijansku košarku, ali je pričala i o tome kako je odabrala tenis među svim sportovima, i koliko joj Novak Đoković pomaže da napreduje.

Ona je objasnila kako se odlučila za tenis.

– Isprobala sam mnoge sportove, uključujući i klizanje i ples, ali čim sam uzela reket, iskra je planula. Volim da budem na terenu i da treniram još od samog početka. Volim i košarku, ali samo kao gledalac – rekla je Olga, koja ističe da je vezana za oca, koji je legenda Virtusa iz Bolonje.

– Saša je moj otac, uvek mi je bio blizak u svemu, ne samo u sportu. Očigledno je da odrastanje sa izvanrednim sportistom, saznanje šta je uradio u životu, velika dodatna vrednost za mene i moju braću. Mnogo razgovaramo o njegovoj karijeri i o tome kako je uspeo da upravlja u nekim ključnim situacijama. Za nas je Bolonja posebno mesto. Za njega je to kao drugi dom. Bili smo zajedno kada su povukli njegov dres sa brojem 5. Bilo je uzbudljivo – ispričala je Olga.

Ona se na kraju dotakla i teme svojih uzora – Monike Seleš i Novaka Đokovića, koji je postao i njen mentor i nedavno joj je delio savete i očigledno pomogao da napreduje u karijeri posle problematičnog perioda u kojem je nazadovala. Kvalifikacije za Australijan open su uspešno preskočene i sada je čekaju novi izazovi u Melburnu.

– Monika je rođena u mojoj zemlji i levoruka je poput mene, a Nole, pa mislim da ne treba da objašnjavam zašto. On je primer na terenu i van njega. Zaista sam mu zahvalna što me je pustio da treniram u njegovoj akademiji. Uvek je bio tu, za tehnički savet i još mnogo toga. Svaka mala naznaka koja dolazi od njega je neprocenjiva – zaključila je Danilovićeva.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here