EPA-EFE
Olga Danilović

Olga Danilović, srpska teniserka, plasirala se u drugo kolo kvalifikacija za Rolan Garos pobedom nad Ankom Aleksijom Todoni, rumunskom teniserkom, rezultatom 6:1, 4:6, 6:1.

Činilo se najpre da Olgu Danilović čeka težak meč jer je njena protivnica prva pretila brejkom. Međutim, u dva gema se srpska teniserka odbranila, a potom je ona bila ta koja je Rumunki oduzela servis gem. Ne samo jedan, već je dva brejka napravila Danilovićeva koja je kao furija došla do prvog seta, ali protivnica je imala odgovor.

Po dva brejka razmenile su u drugom setu Olga i Aleksija, a onda je srpska teniserka prokockala još tri brejk lopte što je Rumunka kaznila, posle čega je uvela meč u treći set.
Mogla je Olga da padne i posustane posle tako velike propuštene šanse, ali naprotiv! Vratila se Olga iz prvog seta, samo ovoga puta još bolja.

Tri puta je Rumunki oduzela servis gem, a sa druge strane je svoj servis pažljivo čuvala i nije dozvolila ni najmanju pretnju. Posle dva sata i pet minuta borbe Olga Danilović plasirala se u polufinale kvalifikacija za Rolan Garos, a sledeća prepreka je Australijanka Kimberli Birel.

Srpkinja će i u tom meču biti favorit jer se nalazi u odličnoj formi. Istina, u Rimu nije prošla kvalifikacije, ali je prethodno u Madridu pokazala koliko fenomenalan tenis može da igra.
Prošla je tada u španskoj prestonici kvalifikacije, a onda je u drugom kolu namučila Danijel Kolins koja je bila na ivici poraza, iako je u tom trenutku bila u najboljoj formi na turu.

Ovom pobedom Olga i dalje čuva nadu da će Srbija imati predstavnicu u glavnom žrebu Rolan Garosa. Prethodno su u prvom kolu kvalifikacija eliminisane Dejana Radanović i Natalija Stevanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here