Twitter/Kristal Met Dejmon
Nevreme u Srbiji (Foto: Arhiva)

Nevreme praćeno gradom zahvatilo je danas posle podne, nešto posle 16.00 casova Dragačevo i Guču, kao i požeški i ariljski kraj, preneli su mediji.

Nezapamćeno nevreme pogodilo je ariljski kraj, obilna kiša sa olujnim vetrom nosila je sve pred sobom, a padao je grad veličine pesnice koji je pogodio sela i letinu, prenosi Glas Zapadne Srbije.

Najveću štetu pretrpelo je selo Virovo u ariljskom kraju, gde je padao grad velicine teniske loptice, javlja RTS.

Oluja je odnela crepove sa kuća, a na nekim automobilima su polupana stakla.

Nevreme je nanelo i štetu na poljoprivrednim kulturama i plastenicima.

Nezapamceno nevreme pogodilo je danas Drgacevo i Gucu i nanelo ogromnu štetu na objektima i usevima.

“Bukvalno su padale ledenice. Velika je šteta na kucama i za poljoprivredu”, rekao je za RTS Zoran Vucicevic iz Štaba za vanredne situacije opštine Lucani.

Protivgradni strelci su dejstvovali, ali nisu uspeli da razbiju gradonosni oblak.

U selu Lis padao je grad velicine kokošjeg jajeta, a meštani kažu da takvo nevreme ne pamte ni oni stariji od 80 godina.

Nevreme, praceno olujnim vetrom zhvatilo je po podne i Kraljevo gde je vetar lomio i obarao drvece i dizao krovove zgrada.

Snažni udar vetra odneo je deo krova na stambenoj zgradi u kraljevačkom naselju Moša Pijade, kao i crepove sa nekoliko zgrada i kuća u prigradskim naseljima, rušeci i obarajući grane i rušeci trula stabla. Stradalo je i nekoliko automobila u Karadorđevoj ulici i Vojnom naselju na koja su pala stabla.

U Kruševcu je za četrdesetak minuta palo 50 litara kiše po metru kvadratnom, a vetar je duvao brzinom od 115 kilometara na cas.

Na Bagdali, Trgu kosturnica i u krugu kruševacke bolnice intervenisale su i vatrogasno-spasilacke jedinice uklanjajuci stabla koja je olujni vetar oborio.

Na pojedinim domaćinstvima vetar je odneo crepove, a sa zatvorenog bazena Sportskog centra odleteo je i deo krovne konstrukcije.

Zbog nevremena odloženo je i otvaranje 4. medunarodnog festivala balona “Kruševac kroz oblake”, prenosi RTS.

Grad je padao i na obodima Užica, u industrijkom predgradu Sevojnu i u nekoliko sela, navode “Novosti”.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se posle podne i uveče u severozapadnim, zapadnim i jugozapadnim krajevima, a tokom noći i u subotu i u ostalim delovima zemlje, očekuju obilni pljuskovi sa grmljavinom, koji će ponegde biti praćeni gradom i olujnim vetrom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here